Германският външен министър: Русия отправя към Запада изисквания "от времето на Студената война"

  • 18 февруари 2022 06:58

  • 846
  • 6
Германският външен министър: Русия отправя към Запада изисквания "от времето на Студената война"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Русия излага на опасност сигурността в Европа с "изисквания от времето на Студената война", заяви германската външна министърка Аналена Бербок, цитирана от Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

"С безпрецедентно разполагане на войски на границата с Украйна и изисквания от времето на Студената война, Русия поставя под въпрос фундаменталните принципи на европейския мирен ред", се казва в изявление на Бербок. Тя призовава Москва да покаже "сериозни усилия за деескалация".

Германският външен министър: Обявеното от Русия изтегляне на военни от границата с Украйна трябва да бъде последвано от факти

Очаква се в започващата днес в германския град Мюнхен конференция по сигурността и отбраната да участват международни лидери и високопоставени дипломати. Планира се тя да продължи до неделя, като сред участниците са вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, държавният секретар Антъни Блинкън, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и украинският президент Володимир Зеленски. Руският външен министър Сергей Лавров посещаваше редовно провежданата всяка година конференция, но тази година не е планирано негово участие, допълва БТА.

Бербок окачестви отсъствието му като "пропусната възможност". "Именно в сегашната изключително застрашителна ситуация" участието на руски представители щеше да бъде особено важно, заяви външната министърка.

Последвайте канала на

Весела Найденова
846 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Петров

2022.02.18 | 09:36

6
Факторът „руска заплаха“ ще присъства в информационното поле, докато съществуването му носи повече печалба на производителите и потребителите на продукти и спътници на военно-промишления комплекс на САЩ, отколкото загуби. Подобно постоянство крие сериозни рискове – рано или късно една от многото страни, доброволно или неволно въвлечени в орбитата на информационната истерия, може да си изпусне нервите. Това ще доведе до непоправими последици за Европа, трудни за Русия и непредвидими за САЩ.

2022.02.18 | 08:25

5
АЛОООО АМЕРИКАНСКИЯЯЯЯ ПАТРИООООТ ВЗЕМАЙ СИ МЕДИКАМЕНТИТЕ ПРАВИЛНО , АКО ЛИ НЕ ХВАЩАЙ ПЪТЯ ЗА КАРЛУКОВОООООО
Edoardo

2022.02.18 | 07:45

4
Много сте хубава като жена,но не и като външен министър'ка на една силна велика Германия.!

2022.02.18 | 07:44

3
Скоро на Европа ще и мръзне гъза,Путин ще спира газта!Европейската икономика отива в блатото!

2022.02.18 | 07:10

1
ОТПРАВЯ ЗАЩОТО НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ КОГАТО ЗАВЗЕ КРИМ ДАЖЕ ГО ОСТАВИХТЕ ДА ПРАВО СЕВЕРЕН ПОТОК 2.

2022.02.18 | 07:19

2
ИДИЙОТИ СТЕ.ТРЯБВА ДА ГО Е СТРАХ ДА ПОГЛЕЖДА ПУТИН КЪМ ЕВРОПА И УКРАЙНА САНКЦИИ ДО ДУПКА.БЛОКИРАЙТЕ ГО ОТ ВСЯКАДЕ И ЗА ВСИЧКО.МАЙ ИСКАТЕ ДА ИМА ВОЙНА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини