Германия планира да премахне ковид ограниченията през пролетта

  • 16 февруари 2022 19:39

  • 650
  • 0
Германия планира да премахне ковид ограниченията през пролетта
© Getty Images

Германският канцлер Олаф Шолц постигна днес споразумение с премиерите на провинциите за разхлабване на антиковидните ограниченията през пролетта, но отбеляза, че пандемията все още не е приключила, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

"След тези две дълги години ние заслужаваме нещата някакси да се подобрят и изглежда, че ни предстои точно това", каза Шолц пред журналисти след среща с регионалните лидери.

Канцлерът предупреди, че оптимизмът за ситуацията с КОВИД-19 не означава, че пандемията е свършила, тъй като през есента и зимата може да се очакват нови варианти и влошаване на ситуацията. "Не можем да сме небрежни с всичкия този оптимизъм и увереност, които виждаме тук. Ето защо трябва ясно да се каже, че пандемията още не е свършила", добави Шолц.

Германия регистрира 150 217 случая на заразяване с COVID-19 за денонощие

Планът от три стъпки, за който беше постигнато споразумение днес, предвижда постепенно премахване на ограниченията за частни събирания и влизане в магазини, ресторанти и хотели, предаде ДПА. От 20 март всички "по-всеобхватни ограничителни мерки" ще бъдат премахнати, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини