Нидерландия отменя от петък повечето COVID ограничения

  • 16 февруари 2022 06:17

  • 1162
  • 0
Нидерландия отменя от петък повечето COVID ограничения
© Getty Images

Правителството на Нидерландия ще отмени от петък повечето от ограниченията, свързани с коронавируса, след като рекордното количество на инфекциите, предизвикани от варианта Oмикрон, не доведе до пик на хоспитализациите, заяви министърът на здравеопазването Ернст Къйперс, съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

"Страната ще се отвори отново. . . за щастие сега сме в различна фаза", заяви Къйперс по време на пресконференция. На баровете и ресторантите ще бъде разрешено да останат отворени до 1 часа след полунощ от петък, вместо до 22 часа, както беше досега. Къйперс, който заяви, че е оптимист за ситуацията, все пак призова за предпазливост и добави, че нормалното работно време на заведенията ще започне да се възобновява от 25 февруари.

Откриха лечение на пост COVID синдрома

"Току-що преминахме пика (на новите случаи), затова настояваме всички да останем внимателни", каза той и добави, че маските вече не са задължителни, но остават препоръчителни.

Мерките за социална дистанция ще отпаднат на обществени места до края на месеца, но посетителите ще трябва да показват доказателство за ваксинация, скорошно излекуване от КОВИД-19 или отрицателен тест за коронавирус, информира БТА. И други европейски страни постепенно разхлабват ограниченията. Например, нощните клубове във Франция могат да отворят отново от днес.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
1162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини