Румъния се готви за разхлабване на противоепидемичните мерки

  • 14 февруари 2022 15:41

  • 360
  • 0
Румъния се готви за разхлабване на противоепидемичните мерки
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Румънското правителство се готви да премахне въведените заради пандемията ограничения с изтичането на състоянието на тревога през следващия месец, съобщава сайтът Зиаре, като се позовава на правителствени източници.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

На 6 март изтича състоянието на тревога и правителството обмисля да не го удължава повече, посочва сайтът. Също от тогава се очаква маската да остане задължителна само в оживени обществени пространства.

От април е възможно изискването за носене на маска да бъде премахнато навсякъде освен в обществения транспорт, а от май да се разреши организирането на събития при запълване на максималния капацитет, отбелязва сайтът.

Здравният министър Александру Рафила заяви днес, че цифрите сочат навлизане в низходяща тенденция на случаите на COVID-19, но изтъкна, че не може да се прилагат мерки за облекчаване на ограниченията, докато няма трайно спадане на заетостта в интензивните отделения.

Румъния отлага следващата пратка педиатрични ваксини

В Румъния днес са регистрирани 12 069 нови случая на коронавирусна инфекция и 75 смъртни случая. В интензивни отделения се намират 1155 пациенти.

Заболеваемостта на национално ниво е отчела лек спад днес - 19,41 на хиляда жители спрямо 19,87 на хиляда жители вчера. Всички окръзи са в червен сценарий с над трима заразени на хиляда жители, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини