Австрия продължава да облекчава мерките заради коронавируса

  • 12 февруари 2022 12:00

  • 1247
  • 1
Австрия продължава да облекчава мерките заради коронавируса
© Getty Images (архив)

Австрия продължава да облекчава ограничителните мерки с цел овладяване на разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33046

От днес хората ще трябва да носят FFP2 маска само в магазините и музеите. Отпада правилото за максимум четирима посетители, които представят доказателство, че са ваксинирани срещу COVID-19 или са изкарали причиняваното от новия коронавирус заболяване. Разхлабват се ограниченията за присъствието на обществени събития. Зрителите на футболни мачове и други прояви обаче все така ще трябва да бъдат с маска.

Австрия разхлабва мерките срещу COVIDв началните училища

От 19 февруари в Австрия не само ваксинираните и преболедувалите, но и онези, които представят отрицателен тест за коронавирус, ще могат да ходят на ресторант.

Правителството обясни смекчаването на мерките с факта, че ситуацията в болниците е под контрол, информира БТА.

На 1 февруари Австрия стана първата държава в Европейския съюз, въвела задължителна ваксинация срещу коронавируса. Напълно ваксинирани са 69% от населението - дял, който е по-нисък в сравнение с други европейски страни. От началото на пандемията в Австрия, с население от 8,9 милиона души, са потвърдени повече от 2,2 милиона случая на коронавирус. Над 14 хиляди от заразените са починали.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
1247 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.12 | 14:14

1
Хахаха кво стана бе,най набодените,най спасените с най яките мерки и най много ша ги спасяваме спасените.

Добави коментар

Водещи новини