Борис Джонсън ще посети Полша и централата на НАТО в Брюксел заради украинската криза

  • 09 февруари 2022 14:13

  • 201
  • 0
Борис Джонсън ще посети Полша и централата на НАТО в Брюксел заради украинската криза
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е утре ще посети Полша, a след това ще отпътува за Брюксел, за да разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде Ройтерс. Визитите на Джонсън са част от дипломатическите усилия на Запада за деескалация на ситуацията на украинската граница, където Русия струпа хиляди военни.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

В Полша Джонсън и полският му колега Матеуш Моравецки ще се срещнат с британски войници, които са разположени в страната заради напрежението между Москва и Киев. Програмата на британския премиер предвижда и среща и с полския президент Анджей Дуда, съобщи говорител на полското външно министерство.

По-късно през деня Джонсън ще отпътува за Брюксел, където ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи пресслужбата на алианса, без да дава подробности за дневния ред на срещата.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви понеделник, че Обединеното кралство ще изпрати още 350 военни в Полша.

Миналата година Лондон изпрати 100 военни, аз да помогнат на страната в мигрантската криза, която избухна на границата с Беларус.

Джонсън увери Зеленски в подкрепата на Великобритания за суверенитета и независимостта на Украйна

Последвайте канала на

Константин Тодоров
201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини