Швеция планира следващата седмица да отмени антиковидните ограничения

  • 03 февруари 2022 11:10

  • 1031
  • 1
Швеция планира следващата седмица да отмени антиковидните ограничения
©
Слушай новината Слушай новината

Швеция планира следващата седмица да отмени антиковидните ограничения въпреки че все още регистрира рекордни нива на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1288

Властите аргументират решението си с надеждите, че скоро ще бъде постигнат колективен имунитет, основан на поставянето на бустерни дози от ваксини срещу ковид и на преболедуване.

"Време е да отворим Швеция отново", заяви на пресконференция шведската премиерка Магдалена Андершон.

Швеция удължава с две седмици ограничителните мерки заради коронавируса

"Пандемията още не е приключила, но навлиза в изцяло нов етап. Ограниченията ще бъдат отменени от 9 февруари", изтъкна Андершон, предаде ТАСС.

Правителственото решение е базирано също така на факта, че все по-малко хора в Швеция развиват тежки форми на боледуване от ковид и че понастоящем експертите знаят повече за коронавируса.

"Броят на заразените остава висок, но най-тежките последици на заразата вече очевидно са зад гърба ни", поясни шведската лидерка.

Отмяна на антиковидните мерки обявиха също така властите на Дания, Норвегия и Финландия.

Последвайте канала на

Калина Христова
1031 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.04 | 10:40

1
Швеция не взе никакви мерки първите две години и нямаха никакви проблеми с натиска на болниците,дори смъртността при тях беше по малка,после подлъгаха хората да се ваксат и се почна с мерките и препълнените болници,сигурно вземат мерки за да спасят малкото останали не ваксани от ваксаните дето пълнят болниците и моргите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини