Швейцария започна да облекчава част от мерките срещу разпространението на COVID-19

  • 02 февруари 2022 20:46

  • 797
  • 1
Швейцария започна да облекчава част от мерките срещу разпространението на COVID-19
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Швейцария днес започна да облекчава ограниченията срещу разпространението на коронавируса, след като не се оправдаха страховете, че силно заразният вариант Омикрон ще доведе до претоварване на здравната система, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"От полунощ отпада карантината за контактни лица на заразени с COVID-19", съобщи правителството.

Властите препоръчват при възможност хората да продължат да работят от вкъщи, но това вече няма да е задължително.

Остава обаче изискването хората, които имат позитивен резултат от тест за коронавирус, да останат в изолация в продължение на пет дни.

Правителството предложи да се преустанови тестването и събирането на данни за пътници, пристигащи от чужбина, които не могат да докажат, че са ваксинирани или са преболедували коронавируса.

До 9 февруари ще бъдат обсъдени още облекчения с местните власти. Окончателното решение за по-нататъшните действия на правителството ще бъде взето на 16 февруари.

Финландия премахва напълно COVID ограниченията от март

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.09 | 15:37

1
Хахаха първа провинция в Канада призна че след масовото 90% ваксане натиска върху болниците вместо да намалее се е увеличил и то значително и от мерките няма ефект и почва цялостното им премахване за две седмици,първа стъпка махане на зелената глупост и пускане на всички деца на училище без никакви мерки,хахахаха!!!!!! Да наваксаха половината свят и съответно рекордите по зараза и смърт започнаха,естествено най много при най яко набодените,съответно и най яките мерки наложиха,сега има да ги лови не само макароня иде и фидето и мусаката ще дойде.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини