Джонсън заминава за Киев за среща със Зеленски

  • 01 февруари 2022 06:39

  • 1237
  • 1
Джонсън заминава за Киев за среща със Зеленски
© Getty Images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е пътува днес за Украйна за разговори с президента на страната Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога на фона на тревогите от евентуално руско нападение, предаде БНР. Джонсън обеща да работи със Зеленски за намиране на дипломатическо решение на споровете с Москва и избягване на "бъдещо кръвопролитие".

Руският президент Владимир Путин обаче отрича да планира атака. Москва предупреди Украйна да не прави повече ходове за присъединяване към НАТО с аргумента, че това застрашава сигурността й. Съединените щати отхвърлиха това искане на Кремъл и западните съюзници заплашват да разширят санкциите срещу рускатта страна, ако Киев бъде нападнат. 

Преди отпътуването на Джонсън за Киев правителството оповести, че дава 88 милиона паунда за установяване на стабилно управление в Украйна и енергийна независимост от Русия. 

Байдън обсъди с европейски лидери украинската криза и действията по отношение на Русия

"Право на всеки украинец е да определя как ще бъде управляван. Като приятел и демократичен партньор, Великобритания ще продължава да защитава суверенитета на Украйна срещу тези, които искат да му посегнат", каза премиерът.

Той се надява да разговаря и с Путин през седмицата. Външният министър Лиз Тръс трябваше да съпроводи Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е до Украйна, но снощи тя заяви, че е диагностицирана с Covid-19 и се самоизолира.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.01 | 08:30

1
Пародия

Добави коментар

Водещи новини