Макрон: Преговорите за ядрената сделка с Иран трябва да бъдат ускорени

  • 30 януари 2022 21:51

  • 530
  • 3
Макрон: Преговорите за ядрената сделка с Иран трябва да бъдат ускорени
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви вчера в телефонен разговор с иранския президент Ебрахим Раиси, че преговорите за ядрената сделка с Иран трябва да бъдат ускорени, предаде Франс прес, като се позова на съобщение от днес на Елисейския дворец.

"По въпроса с ядреното споразумение от 2015 г. президентът на републиката изрази за пореден път убеждението си, че дипломатическо решение е възможно и наложително. Той отбеляза, че едно евентуално споразумение трябва да включва ясни и достатъчни задължения за всички страни, за което Франция работи заедно с всички свои партньори", уточниха от френското президентство.

"Няколко месеца след възобновяването на преговорите във Виена той подчерта, че е необходимо те да бъдат ускорени, за да може да бъде постигнат резултат", се казва още в изявлението.

Президентът на Иран даде знак, че ядрено споразумение е възможно, ако бъдат отменени санкциите

В рамките на дългия телефонен разговор с Раиси Макрон изтъкна, че е необходимо Иран да покаже конструктивен подход и да се завърне изцяло към изпълнението на задълженията си, допълва БТА.

"В преговорите Ислямската република доказа желанието си и сериозността си да постигне споразумение, като насрещната страна следва да отмени санкциите" срещу Техеран, се казва в изявление на иранското президентство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
530 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Георги

2022.01.30 | 23:48

2
Абе тоя педал що е с две халки ? Два пъти ли се е женил ?
Еми...

2022.01.31 | 07:19

3
И той като те6е, една халка доле, една - горе - и двете силно разширени.

2022.01.30 | 22:56

1
Не искам акъл от амбреажи.

Добави коментар

Водещи новини