Вот на недоверие срещу гръцкото правителство заради снежната буря

  • 27 януари 2022 15:23

  • 363
  • 0
Вот на недоверие срещу гръцкото правителство заради снежната буря
© Pixabay

Опозиционната СИРИЗА внесе вот на недоверие срещу гръцкото правителство, предава Kathimerini.

Снежно торнадо мина през Гърция

Причината – лошото справяне със снежната буря, която връхлетя Гърция този понеделник. Бившият гръцки премиер и лидер на СИРИЗА Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли посочи, че това е погребало последните илюзии, че Кириакос Мицотакис е способен да се поучи от грешките си и да оцени драматичните резултати, които се предизвикват от идеологиите му.

„От името на парламентарната група на СИРИЗА внасям вот на недоверие срещу най-лошото правителство, което страната е познавала след падането на диктатурата. В демокрацията няма задънени улици“, заяви той.

Според Ципрас правителството на Мицотакис се е провалило във всяка извънредна ситуация, която е трябвало да посрещне. И даде пример с пожарите, които опустошиха части от областта Атика през август миналата година. Според Ципрас, Гърция не се справя и с овладяването на коронавирусната пандемия.

Сесията беше прекъсната и се очаква тридневният дебат да започне в петък следобед и да завърши с гласуване в неделя вечерта.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
363 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини