Над 300 мигранти бяха спасени край Канарските острови

  • 26 януари 2022 18:19

  • 562
  • 2
Над 300 мигранти бяха спасени край Канарските острови
© gettyimages

Властите на испанските Канарските острови съобщиха, че са спасили 319 души, включително 59 жени и 24 деца, от седем различни лодки, опитващи се да достигнат архипелага в Атлантическия океан.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Неправителствената организация "Уокинг бордърс" (Walking Borders) твърди, че най-малко 18 мигранти са загинали, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Близо 40 души са изчезнали след преобръщането на лодка с мигранти край Флорида

Испанските спасителни кораби са достигнали до лодките на различни места снощи и в ранните часове на днешния ден, каза пред АП говорителка на Службата за морско спасяване. Тя добави, че спасителите не са открили никакви тела на загинали на лодките или в близост до тях. Загинали са най-малко 18 човека, които са били на една от лодките, заяви "Уокинг бордърс" - организация, която работи с мигранти в района.

Средствата за спасяване бяха активирани прекалено късно, въпреки че местонахождението на лодките е било установено", написа в Туитър основателката на тази НПО Елена Малено. Говорителка на Службата за морско спасяване каза, че в рамките на една от операциите снощи спасителите са открили девет души, държащи се за преобърната лодка близо до остров Лансароте, но не са били намерени тела на удавници. Спасителният кораб е трябвало да се отзове на друг сигнал за бедстващи хора веднага след това, добави тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
562 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.26 | 20:48

2
Лошо
ne

2022.01.26 | 19:28

1
bravo na ispanskite pe li osiguriha oshte 300 manafa da shibat evropeiskite im sabratia pe li kato tiah;.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини