Австрийският министър на здравеопазването Волфганг Мюкщайн е против разхлабване на мерките срещу COVID

  • 25 януари 2022 14:10

  • 1027
  • 1
Австрийският министър на здравеопазването Волфганг Мюкщайн е против разхлабване на мерките срещу COVID
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Австрийският министър на здравеопазването Волфганг Мюкщайн е против разхлабване на мерките срещу ковид в момента. Те ще останат строги, докато това е необходимо от епидемиологична гледна точка, заяви той днес пред журналисти.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Предвид закона за задължителна ваксинация, който влиза в сила от началото на февруари, опозиционните партии се изказаха за отмяна на локдауна за неваксинираните или за удължаване работното време на заведенията и културните институции. Бизнесът от своя страна настоява да бъде разрешен достъпът на неваксинираните до търговската мрежа, тъй като в момента те могат да посещават единствено хранителните магазини, аптеките, лекарските кабинети, дрогериите и банките.

ЕК призовава за отмяна на ограниченията за пътуване

Волфганг Мюкщайн заяви, че следи непрекъснато дали все още мерките са адекватни на ситуацията, но тъй като Австрия се намира във вълната на Омикрон и числата на новозаразените на дневна база са високи, мерките засега остават строги.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1027 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.25 | 18:32

1
Всички български граждани трябва да заведат дела срещу правителството на България заради геноцидни практики. Всяка организация и институция в България трябва да направи същото. Сатанистите, които сега управляват България - правителството и престъпника-президент, трябва да бъдат спрени, съдени и изритани от територията на независима България.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини