Хиляди хора в Швеция и Финландия протестираха срещу ваксинационните паспорти

  • 22 януари 2022 21:02

  • 1810
  • 0
Хиляди хора в Швеция и Финландия протестираха срещу  ваксинационните паспорти
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Хиляди хора протестираха днес срещу ваксинационните сертификати и другите мерки на властите срещу коронавирусната пандемия в Швеция и Финландия, предаде АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В Швеция, където сертификат за ваксинация се изисква за публични прояви на закрито с повече от 50 човека, около 3000 души преминаха през центъра на столицата и се събраха на митинг на главния площад. Според местни медии в проявата са участвали членове на неонацисткото движение "Нордическа съпротива", което е следено от полицията заради насилствени действия по време на демонстрации.

Подобна манифестация с около хиляда участници имаше и във втория по големина шведски град Гьотеборг.

Полицията в Хелзинки съобщи за протестна демонстрация с около 4000 човека, преминала мирно. Малко преди рождественските празници финландското правителство упълномощи властите на регионално и местно равнище да налагат строги мерки за борба с разпространението на варианта "Омикрон" на коронавируса.

В цяла Финландия действат ограничения или забрани за публични прояви, студентите учат онлайн, а ресторантите работят при ограничен капацитет с изискване на сертификат от посетителите.

Протести в Нидерландия срещу противоепидемичните мерки

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1810 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини