Антирекорд в Гърция - 108 починали от COVID-19 за едно денонощие

  • 22 януари 2022 15:26

  • 1377
  • 2
Антирекорд в Гърция - 108 починали от COVID-19 за едно денонощие
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Антирекорд отбелязаха в Гърция със 108 починали от COVID-19 за едно денонощие - най-много от началото на годината, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31681

За първите 21 дни от тази година са починали 1686 души, което депутати нарекоха „национална трагедия“.

Въпреки продължителния спад на регистрираните ежедневно заразени интензивните отделения на болниците са под силен натиск, съобщават лекари. Експертите от Съвета за контрол на разпространението на вируса предполагат, че след две седмици ще се достигне до пик на пандемията.

Около 25% от ежедневните регистрирани случаи са деца на възраст до 17 години, но при тях вирусът протича с по-леки симптоми, което не налага настаняване в болница.

Специалистите в Гърция препоръчват правителството да не отменя дори част от мерките до рязко намаляване на смъртните случаи от COVID-19.

Опозиционните партии обвиняват правителството в „опасна политика“ в здравеопазването, като информират за преструктуриране на държавните болници, за да се насочат повече пациенти към частните клиники.

Не се очаква въвеждане на нови мерки, защото правителството изчерпа всички възможности, категорични са гръцките депутати.

След като бяха регистрирани два случая на подвариант на Омикрон всички влизащи в страната подлежат на тест.

Русия отбеляза нов рекорд в броя на заразените с COVID-19 за втори пореден ден

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2022.01.22 | 18:07

2
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI
трета доза

2022.01.22 | 17:48

1
важното е, че омикроня се кара леко, като грипче и нема нужда да се ваксинира човек, минава му като на куче, фифти-фифти. боледувайте смело, а после добре дошли в КОВИД групата в ТЕЛК.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини