Фридрих Мерц бе избран за лидер на германския ХДС

  • 22 януари 2022 15:13

  • 487
  • 1
Фридрих Мерц бе избран за лидер на германския ХДС
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Германският Християндемократически съюз (ХДС) избра Фридрих Мерц за свой нов лидер, когато партията се възстановява от най-лошия си изборен резултат в досегашната си история, съобщи ДПА.

В гласуването, проведено по време на онлайн партийна конференция в събота, Мерц, единственият кандидат, получи огромно мнозинство от 94,62%, или 915 от 983 гласа, съобщава ХДС.

Шестнадесет делегати се въздържаха.

Онлайн гласуването трябва да бъде потвърдено от гласуване по пощата, чиито резултати ще бъдат обявени на 31 януари.

ХДС отвори изборите за лидер на партията за всички членове в опит да започне „наново“

Валери Зайцев
487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gogo

2022.01.22 | 18:09

1
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI

Добави коментар

Водещи новини