Чешки депутати препоръчаха бившия премиер Бабиш да бъде лишен от депутатски имунитет

  • 18 януари 2022 21:36

  • 2183
  • 1
Чешки депутати препоръчаха бившия премиер Бабиш да бъде лишен от депутатски имунитет
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Комисията за мандати и имунитет на Камарата на представителите на чешкия парламент препоръча днес на законодателния орган да лиши от депутатски имунитет бившия премиер (2017-2021 г.) и председател на движение "Действие на недоволните граждани" (АНО) Андрей Бабиш, съобщи чешката държавна телевизия, цитирана от БТА.

Срокът, в рамките на който долната камара ще решава въпроса за лишаване на бившия премиер от депутатски имунитет, не е фиксиран.

Чехия ще забрани достъпа на неваксинирани хора до обществени събития

Предполага се, че това ще се случи през втората половина на февруари. На 7 декември миналата година пражката прокуратура предаде наказателното дело срещу Бабиш на комисията за мандати и имунитет за разглеждане

Той е заподозрян за злоупотреби във връзка с незаконно получаване на средства от еврофондове на стойност 50 млн. крони (близо 2 млн. евро) от свързаната с него компания "Щъркелово гнездо".

В началото на ноември миналата година в долната камара на парламента бе изпратено прокурорско искане за сваляне на депутатския имунитет на бившия премиер. Бабиш категорично отрича да е направил нещо нередно и заявява, че обвиненията срещу него са свързани с политическата му дейност, а делото срещу него е поръчково и изцяло изфабрикувано.

Мая Йорданова
2183 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.19 | 06:03

1
И ТОЗИ Е КРАДЕЦ,ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК КАТО БОКО!

Добави коментар

Водещи новини