Близо милион нови случаи на COVID-19 на ден във Франция

  • 12 януари 2022 11:36

  • 766
  • 0
Близо милион нови случаи на  COVID-19 на ден във Франция
© gettyimages
Слушай новината

Френският министър на здравеопазването д-р Оливие Веран заяви в сряда, че действителният брой на заразените с Covid-19 в страната не е далеч от един милион на ден.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 525

"Само с варианта Омикрон ние регистрираме 370 000 диагнози в даден ден, така че можем да считаме, че в действителност случаите не са далеч от един милион - може би по-малко, защото тестваме много. Някои учени казват, че вероятно става въпрос за повече от 500 000 случая на ден", посочи той пред френската радиомрежа France info.

Според Оливие Веран е твърде рано да се каже дали настоящата коронавирусна вълна, дължаща се основно на варианта Омикрон, е достигнала своя връх в страната, тъй като момента се отчитат рекорден брой ежедневни нови случаи.

Над 300 000 новозаразени с COVID-19 във Франция

"Все още имаме нужда от малко време, за да разберем дали сме близо, или не, до текущия пик на Covid вълната“, каза френският здравен министър, добавяйки, че случаите на по-опасния вариант Делта намаляват във Франция.

Във вторник френските здравни власти съобщиха за 368 149 нови случая на коронавирус, което е най-високият брой за ден от началото на пандемията. Седемдневната средна стойност на новите случаи пък се покачи до рекордното ниво от 283 394.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 525
Калина Христова
766 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини