Във Франция гласуват за парламент

  • 10 юни 2012 08:55

  • 611
  • 0
Във Франция гласуват за парламент
©

Днес във Франция се провежда първият тур от Парламентарните избори. Вотът е смятан за първото голямо изпитание на президента Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

Социологическите данни показват, че неговата Социалистическа партия най-вероятно ще спечели мнозинство. А това означава, че икономическата му платформа, която залага нови данъци и реформи, ще бъде одобрена с лекота. Освен това, Сенатът вече се контролира от социалистите, което означава, че ако те спечелят и Долната камара, това на практика отваря неограничени възможности пред Оланд, съобщава TV7.

С особен интерес анализатори следят и битката между крайно левите и крайно десните във Франция. Ултрадясната формация Национален фронт на Марин Льо Пен се надява да спечели мандат в Долната камара за първи път от 80-те години. От голямо значение ще бъде и избирателната активност, прогнозите за която са около 60%. Ако се сбъднат, това ще бъде най-високият показател от повече от 50 години насам.

Последвайте канала на

611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини