Кандидатът за председател на ЕП Роберта Мецола: Трябва да се обърне внимание на маргинализацията

  • 09 януари 2022 18:57

  • 822
  • 1
Кандидатът за председател на ЕП Роберта Мецола: Трябва да се обърне внимание на маргинализацията
© wikipedia
Слушай новината

Зелената сделка ще е предизвикателство за маргинализираните групи от европейските общества, които са крайно зависими от остарели технологии и енергийни източници, призна депутатът от ЕНП Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена.

В момента тя е кандидат за поста председател на Европейския парламент, след като по силата на споразумение между ЕНП и Социалистите преди две години и половина партиите трябва да си поделят председателството на парламента. Давид Сасоли, досегашният председател вече обяви, че се оттегля от надпреварата, която ще е след броени дни.

Евродепутати искат законови промени за защита на журналисти от съдебни дела

"В момента се водят редица преговори, но аз съм кандидатът на моята политическа група а тази позиция и говора както с колеги, така и с различни групи", каза тя pred BNT.

Мецола разяснява визията си за Европейския парламент, и подчертава, че следващите две години и половина ще бъдат много интензивни.

"Първо трябва да ме изберат, но с нетърпение очаквам да видя един парламент, който за пръв път от 20 години се управлява от жена. Смятам, че тук се отразява идеята, че този парламент ще има различен облик, но тук не става въпрос само за облик и личности, а за това какво можем да направим. Този парламент може да бъде по-забележим, по ефективен, можем да си поставим по-високи цели, но и да повишим контрола върху другите институции - Европейската комисия и Съвета на ЕС", сподели Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена.

Необходимо е най-напред да се обърне внимание на маргинализацията, на части от обществата ни, които са крайно зависими от остарели технологии и енергийни източници. Трябва да сме сигурни, че продължаваме да сме конкуретноспособни.

"Трябва да прокараме по-добри и чисти технологии за предоставяне на енергия. Това ни връща към това какво прави ЕС. Аз съм силен поддръжник да се правят прочувания в Европа, за да сме сигурни, че сме конкуретноспособни в световен план, по отношение на енергийния микс, който предоставяме на гражданите си", заяви Мецола.

Мая Йорданова
822 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.09 | 19:30

1
Още една "зелена" глобалистка

Добави коментар

Водещи новини