Разследват серия групови сексуални посегателства в новогодишната нощ в Милано

  • 09 януари 2022 15:34

  • 7116
  • 2
Разследват серия групови сексуални посегателства в новогодишната нощ в Милано
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата на италианския мегаполис Милано разследва най-малко пет случая на групово сексуално посегателство, извършено над млади жени в новогодишната нощ в централната част на града, съобщава БТА, позовавайки се на италиански медии.

Случилото се напомня много на събитията от новогодишната нощ в Кьолн през 2016 г.

Няколко дни след настъпването на Нова година италиански медии съобщиха първо, че 19-годишна жена е била заобиколена в 1,30 ч. на 1 януари от тридесетина младежи, които започнали да я опипват. Инцидентът станал на булевард в близост до площада пред Миланската катедрала. Насилието продължило известно време, преди да се намеси полицията. Приятелка на момичето също станала обект на подобно посегателство в района, но нея я е отървал неин познат.

Бежанци изнасилват наред край открити басейни в Германия

След тези новини в интернет се завъртя клип, показващ агресията над едното от двете момичета. На шокиращите кадри се вижда как тълпа е обкръжила момичето, облечено в червено, натиска го, опипва го, а то вика, но тълпата го бута насам-натам и никой не прави опит да разпръсне мъжете и да окаже помощ на жената. От кадрите се вижда как мъжете, обградили девойката, дори се опитват да я съблекат насред улицата.

Няколко дни след като стана ясно за тези два случая, бе съобщено за подобно посегателство, извършено отново в Новогодишната нощ. То е станало на самия площад пред Миланската катедрала. Пострадали са две млади студентки от Германия, които са били за Нова година в Милано. След инцидента те разказват, че излезли на площада да посрещнат с множеството Нова година. Внезапно много мъже - около 30 - ги обградили и започнали да ги опипват. Ръцете на насилните бъркали дори под бельото им. Едното момиче паднало на земята и там мъжете продължили да го тормозят. Двете пострадали разказват, че още не могат да се съвземат от случилото се. В интернет се завъртяха кадри и от тази агресия. На тях ясно се вижда как жените са блъскани и тормозени от много мъже, които са ги обкръжили.

Когато в блъсканицата множеството се доближава до намиращи се на площада полицаи, които би трябвало да гарантират сигурността в новогодишната нощ, едва тогава двете жени успяват някак си да се отскубнат от агресорите и да се приютят зад полицаите. Едната от германките разказва, че мъжете, които са ги насилвали, не говорели нито английски, нито италиански. Германките разказват, че са викали за помощ, но никой не им съдействал и не изгонил нападателите. Когато те успели да се отскубнат от агресорите и да се скрият зад няколко полицаи, те се опитали да разкажат какво им се е случило, но понеже говорели на английски, полицаите не ги разбрали. Намиращ се на мястото медиен фотограф, говорел обаче английски, и се опитал да ги успокои и да им помогне. Разследва се и пети подобен случай.

Разследващите проверяват кадрите от охранителните камери в цялата зона. Проверяват се и различни видеоклипове, качени в интернет от мястото на събитието в Новогодишната нощ.

Кметът на Милано Джузепе Сала заяви, че случилото се е много сериозно деяние, което не е достойно за града. Той добави, че се работи по случая, за да се идентифицират отговорните лица за тези отвратителни действия. Сала каза, че всички членове на престъпната шайка, тормозила жените, ще бъдат открити и задържани. Той изрази съпричастност към жертвите на посегателствата.

35 момичета насилени от чужденци на фестивал в Швеция

Новината буквално разтърси италианските социални мрежи. В профила си във Фейсбук лидерът на антиимигрантската партия Лига Матео Салвини припомни понятието тахаруш гамеа, което означава на арабски буквално колективно сексуално посегателство спрямо жени, което дори може да достигне до изнасилване. За първи път подобна практика е била документирана в Египет през 2005 г. срещу жени, включили се в протестите срещу властите на площад Тахрир в Кайро.

"Прекалено много агресии срещу момичета и жени, извършен от ръката на чужденци, които се чувстват безнаказани", написа Салвини. После се обърна директно към агресорите с думите: "Ако сте "възпитани" така, връщайте се откъдето сте дошли, вие и онези, които ви подкрепят".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7116 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СДС е Чума

2022.01.09 | 22:34

2
Няма ли между оплакалите се и някой седесар, който да е опънат от няколко негри, носители на евро-атлантически ценности в гащите си ?

2022.01.09 | 17:23

1
Там са ваксинирани, значи няма как да стигнат до изнасилване.

Добави коментар

Водещи новини