Чешки държавни служители скочиха срещу задължителната ваксинация

  • 04 януари 2022 19:45

  • 4559
  • 0
Чешки държавни служители скочиха срещу задължителната ваксинация
© Getty Images/Guliver

Няколко хиляди чешки пожарникари, полицаи и служители на спасителните служби подкрепиха петиция за отмяна на предстоящата задължителна ваксинация срещу ковид с аргумента, че това ще доведе до загуба на работни места и недостиг на персонал, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Новото правителство на Чехия, което е на власт от по-малко от месец, възнамерява да отмени планираната от предишния кабинет задължителна ваксинация на групите в риск, която още не е започнала.

Властите обаче още не са взели решение за планираната ваксинация на друга група от приблизително 56 хиляди служители в пожарната, полицията и спасителните служби.

"Това, което ме ядосва в цялата ситуация е, че работихме дни наред през последните две години, пренебрегвахме семействата си . . . и сега сме заплашени с уволнение", каза днес медицинската сестра Ева Петеркова на пресконференция заедно с други служители, подкрепили петицията.

Към днешна дата, след изминаването на няколко дни от лансирането ѝ, под инициативата са се подписали 4664 полицаи, пожарникари и работници в спасителните служби. Според тях ваксинацията трябва да бъде личен избор.

Здравното министерство заяви днес, че възнамерява да вземе окончателно решение по въпроса до средата на следващия месец.

Чехия въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
4559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини