Великобритания одобри хапчето на "Пфайзер" срещу COVID-19

  • 31 декември 2021 17:36

  • 972
  • 0
Великобритания одобри хапчето на "Пфайзер" срещу COVID-19
© Pixabay

Великобритания одобри хапчето за лечение на COVID-19 на "Пфайзер" за пациенти над 18-годишна възраст, които имат слаби или умерени симптоми и са във висок риск от тежко протичане на болестта, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31486

Одобрението идва в момент, когато страната се опитва да мобилизира ресурси на фона на рекордния брой регистрирани нови случаи на COVID-19 вчера. Според налични данни хапчето паксловид е най-ефективно, когато се приема по време на ранния стадий на COVID-19, съобщи днес британската Агенция за регулиране на лекарствата и здравните продукти, препоръчваща медикаментът да бъде използван в рамките на пет дни от появата на симптоми. 

Първа пратка с хапчето на "Пфайзер" срещу коронавируса пристигна в Израел

Компания "Пфайзер" каза този месец, че паксловид е показал близо 90 процента ефикасност в предотвратяването на хоспитализация и летален изход при високорискови пациенти, а според последни лабораторни данни лекарството запазва ефективността си срещу бързо разпространяващия се вариант Омикрон на коронавируса. "Сега имаме още едно антивирусно лекарство за лечение на КОВИД-19, което може да се приема перорално, вместо интравенозно. Това означава, че то може да се приема извън болнични заведения", посочи в изявление шефката на британския лекарствен регулатор Джун Рейн.

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини