Германия очаква рязък скок на случаите с COVID-19 по Нова година

  • 23 декември 2021 14:12

  • 509
  • 0
Германия очаква рязък скок на случаите с COVID-19 по Нова година
© Getty images

Министърът на здравеопазването на Германия заяви днес, че очаква рязко увеличение на случаите на коронавирус около Нова година и каза, че хората вероятно ще се нуждаят от четвърта доза ваксина, за да поддържат най-добър имунен отговор срещу COVID-19, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33048

Министърът на здравеопазването Карл Лаутербах заяви пред обществената радиомрежа ВеДеЕр 2, че в Германия все още не се наблюдава голяма и бърза вълна от нови инфекции от варианта Омикрон, както в някои други европейски страни.

"Това ще се промени около Нова година и през първата седмица на януари", каза Лаутербах.

Германските власти очакват Омикрон да стане доминиращ до три седмици

Правителството призовава германците да ограничат контактите си по време на празниците и да се ваксинират, включително с бустерни дози, ако вече са си поставили ваксини. Официалните данни показват, че 70,7 на сто от населението е получило пълния курс на ваксината, а 35 процента са и с бустерни дози.

През последните седмици в Германия имаше демонстрации срещу новите ограниченията заради пандемията и планираното за март задължително ваксиниране на работещите в болници, домове за възрастни хора и друг медицински персонал. Полицията съобщи, че около 5 000 протестиращи са се събрали в центъра на Мюнхен късно снощи, като някои от участниците са нападнали полицаи. Единадесет души са задържани.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини