Испанските власти се събират в сряда на кризисно съвещание заради Омикрон

  • 19 декември 2021 17:12

  • 6857
  • 0
Испанските власти се събират в сряда на кризисно съвещание заради Омикрон
© gettyimages (архив)

Представители на испанските власти ще проведат в сряда на кризисно съвещание, за да обсъдят бързия ръст на случаите на коронавирус в страната, съобщи днес министър-председателят Педро Санчес, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

 

Регионалните премиери на испанските области ще разгледат на видеоконферентната среща мерки срещу заразата в момент, когато новият вариант Омикрон на коронавируса се разпространява бързо в Испания, каза Санчес. Експерти очакват вариантът Омикрон скоро да стане доминиращ в страната. Според Санчес опасността за населението на Испания е реална, макар че 90 процента от жителите на страната над 12-годишна възраст са ваксинирани. Страната преживява шеста епидемична, като разпространението на коронавируса бързо се е повишило до 320 новозаразени на 100 000 жители през последните седем дни, отбеляза той. Санчес се обяви за повече мерки.

Испания ще разшири достъпа до бустерни дози ваксини срещу COVID-19 за хора над 40 години

Въпреки това малцина очакват драстични решения като локдаун, защото испанските болници за момента не са заплашени от такова претоварване, каквото имаше преди една година. В момента в интензивните отделения в страната са настанени близо 1300 пациенти с ковид, което е едва под една седма от общия им капацитет, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини