Заради Омикрон от днес в Дания са затворени кината, театрите и зоологическите градини

  • 19 декември 2021 12:01

  • 1563
  • 1
Заради Омикрон от днес в Дания са затворени кината, театрите и зоологическите градини
© pixabay

Заради бързото разпространение на варианта Омикрон на коронавируса от днес Дания отново затвори много от културните си обекти, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 906

От тази сутрин, спазвайки разпоредбите на правителството, няма да работят театри, кина, зоологически градини, увеселителни паркове и спортни съоръжения. Ресторантите ще могат да работят до 23 часа. Ограниченията ще важат до средата на януари.

"Трябва да ограничим обществения си живот. Всички трябва да ограничим социалните си контакти", каза на вчера пресконференция премиерката Мете Фредериксен.

Това затваряне е рязък обрат за скандинавската страна, която отмени всички ограничения на 10 септември, по в началото на ноември отново въведе здравния пропуск, а миналата седмица предприе първата поредица от ограничения, отбелязва Франс прес.

В последните седмици броят на заразените с коронавируса рязко се увеличи. В петък новите инфекции достигнаха рекордно ниво от около 12 000 случая, като повече от една пета от тях се дължат на варианта Омикрон, допълва БТА.

Весела Найденова
1563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.12.19 | 18:06

1
И точно тези... коронаидиоти служеха за пример с високото си ниво на вакснати... малко под 98 процента:)))!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини