Криминализират браковете по принуда във Великобритания

  • 08 юни 2012 09:23

  • 691
  • 0
Криминализират браковете по принуда  във Великобритания
©

Родители, които принуждават децата си да сключват брак, ще бъдат осъждани на затвор във Великобритания, предвижда законопроект на британското правителство, предаде АП.


Правителството реши да състави законопроекта за криминализиране на принудителните бракове, след като властите бяха уведомени за над 2000 женитби, при повечето от които момичета под 21 и дори под 15 години са се омъжили под натиска на родителите си. Голяма част от тези семейства са от Пакистан и Бангладеш. "Принудителният брак е отблъскващ, той е нещо повече от робство. Да принудиш някого да се ожени против волята си е просто нередно и затова решихме да го обявим за незаконно", заяви премиерът Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г..

Правителството се надява да внесе законопроекта в парламента през 2014 г. Текстът е подготвен след консултации с обществеността, жертви на насилствените бракове и благотворителни организации, посочва АП.

Последвайте канала на

БТА
691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини