Трети случай на Омикрон е засечен в Румъния

  • 09 декември 2021 14:47

  • 749
  • 2
Трети случай на Омикрон е засечен в Румъния
© gettyimages

Румънското министерство на здравеопазването съобщи днес, че в страната е потвърден още един случай на заразяване с варианта Омикрон на коронавируса, предаде БТА, отбелязвайки, че това е трети потвърден случай в Румъния.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1288

Става дума за мъж на 56 години от Брашов, който е имал контакт с пътничка, пристигнала с полет от Южна Африка на 30 ноември, която също беше диагностицирана с новия вариант на коронавируса.

Румъния удължи извънредното положение заради COVID-19

Мъжът е изолиран в дома си и здравословното му състоянието е добро, посочва министерството, като отбелязва, че той е ваксиниран с пълната схема. Първите два случая на Омикрон в Румъния бяха потвърдени на 4 декември. Става дума за жена на 48 години от окръг Брашов и мъж на 59 години от окръг Васлуй.

И двамата са били пътници от полета, организиран от румънските власти за евакуация на намиращите се в Южна Африка румънци, който кацна в Букурещ на 30 ноември. Те са асимптоматични и се намират в изолация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
749 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.12.10 | 10:47

2
Ураааааааа, скоро и у нас, та да имат коронаидиотите... "дъвка" за дъвчене:)))!
Умник Гюро

2021.12.09 | 15:02

1
Геноцидът "Ковид" трябва да се блокира сега. Българското правителство трябва да обяви неподчинение на СЗО и да забрани дейността на тази терористична организация на територията на България. Всички свързани с геноцида "Ковид" лица, организации и институции трябва да се премахнат от територията на България. Те трябва да се третират като национални предатели и терористи. България трябва да влезе в режим на национално спасение и да се бори за запазване на българската независимост и българския народ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини