Германия: Неваксинираните ще излизат само за храна и лекарства!

  • 02 декември 2021 18:13

  • 6556
  • 0
Германия: Неваксинираните ще излизат само за храна и лекарства!
© Getty (архив)

Германия реши днес да бъдат наложени ограничения на неваксинираните, за да се намали дневният прираст на заразените с коронавируса и да се възпре разпространението на новия му вариант Омикрон, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 596

Канцлерът в оставка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и бъдещият ѝ наследник на поста Олаф Шолц са се споразумели с правителствата на 16-те федерални провинции неваксинираните да бъдат лишени от правото да посещават всички търговски обекти с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и хлебарниците.

Политиците са се договорили също националният парламент да приеме закон за задължителната ваксинация срещу COVID-19. 

Според Меркел задължителното имунизиране може да почне през февруари. Шолц е привърженик на тази мярка.

В Германия обмислят нова рестриктивна мярка срещу неваксинираните

"Положението е много сериозно", каза Меркел на съвместна пресконференция с Шолц, който се очаква да бъде избран за канцлер следващата седмица от Бундестага. По нейните думи броят на инфекциите се стабилизира, но остава прекалено висок.

Днес бе съобщено, че през последното денонощие в Германия са били регистрирани повече от 73 хиляди нови случая с коронавирус и са починали 388 души с диагноза COVID-19.

Ваксинираните в страната са близо 69 на сто, което е около средното за ЕС, но далеч под нивата в Португалия или Ирландия, посочи Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 596
Novini.bg
6556 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини