Швеция въвежда изискване за ваксинационен сертификат за посещение на събития

  • 01 декември 2021 14:42

  • 307
  • 1
Швеция въвежда изискване за ваксинационен сертификат за посещение на събития
© Getty Images

Швеция въвежда от днес изискване за представяне на удостоверение за ваксинация срещу КОВИД-19 за посещение на събития, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Пълнолетните граждани трябва да показват ваксинационен сертификат, за да присъстват на обществени прояви и провеждани на закрито събирания с над 100 участници, ако организаторът изисква това.

Доказателството за ваксинация може да бъде представено на мобилен телефон или на хартия. Документите за преболедуване и отрицателен тест не се признават.

Мярката важи за концерти и спортни събития, а също за кина и театри.

Швеция планира да въведе ваксинационен пропуск за по-големи обществени събития

Организаторите, които не искат да проверяват своите посетители за ваксинационни сертификати, трябва да прилагат различни ограничения като определяне на места за сядане и спазване на разстояние най-малко 1 метър между участниците.

Досега около 79 процента от хората на възраст над 12 години в Швеция са получили две дози ваксина срещу КОВИД-19, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
307 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.01 | 17:04

1
Сатаната иска детски жертвоприношения. 666 е номерът на глобалистите, които служат на сатаната. Ваксините дамгосват хората като роби на звяра-666 и съштевременно ги убиват. Хората доброволно се подписват, че са съгласни да се ваксинират и да не завеждат искове към производителите на ваксините-отрови. Мъртвите от всякакви болести се записват като умрели от Ковид,без аутопсии, като болниците и докторите получават пари за това. Всеки в този сатанински бизнес е щастлив и печели добре! Само, жалко за децата ни, защото след тях повече няма да има следващи човешки поколения. Добре дошли в света на сатаната...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини