Снежните бури във Великобритания взеха две жертви

  • 27 ноември 2021 20:02

  • 5665
  • 0
Снежните бури във Великобритания взеха две жертви
© gettyimages

Две жертви взе бурята Аруен, която връхлетя части от Великобритания с ветрове със скорост от 160 километра в час, дъжд и сняг.

И двете жертви са в резултат на повалени дървета. Единият е учител в северноирландския град Антрим, който почина премазан в колата си, а другият загина на улица в селцето Амбълсайд в графство Къмбрия, предаде БНР.

Хиляди останаха тази нощ без ток във Великобритания заради бурята Аруен

Телевизиите показаха изумителни кадри от 120 тежкотоварни камиони на магистрала М 62, блокирани от снежна буря, някои от тях повалени на една страна. Пътници във влак в Шотландия прекараха 17:00 часа, също блокирани от природната стихия. На много места е прекъснато електрозахранването, само в Шотландия без ток останаха над 100 000 домакинства.

Има съобщения за отнесени покриви на къщи. Отменени са автобуси, влакове, фериботи и самолети. Трафикът е идзправен пред сериозни проблеми.

Температурите падат, което обръща дъжда в сняг и затруднява още повече движението. Очаква се бурята Аруен да утихне в неделя, но на много места все още остава в сила код „червено“. Шотландия и Североизточна Англия са най-сериозно засегнати.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини