Великобритания и САЩ призовават за бързи действия за разрешаване на кризата

  • 06 юни 2012 19:08

  • 668
  • 0
Великобритания и САЩ призовават за бързи действия за разрешаване на кризата
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. призоваха Европа да състави „незабавен план” за разрешение на кризата в еврозоната, докато Германия отклони молбата за помощ от Испания, предаде АФП.

Европейската централна банка също отказа да даде тласък на ударените от рецесия икономики от еврозоната, запазвайки основния лихвен процент на 1%.

Европейските лидери са под силен натиск да предприемат дръзко действие на срещата на 28-29 юни, за да опитат да разрешат двугодишната криза.

По време на телефонен разговор Обама и Камерън се съгласиха за нуждата за незабавен план, който да възстанови доверието на пазарите, както и от дългосрочна стратегия за осигуряване на силна единна валута.

Фокусът се измества на колебаещите се испански банки. Мадрид поиска по-дълбока интеграция в еврозоната, така че европейските фондове да финансират директно кредиторите.

Последвайте канала на

Весела Найденова
668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини