Белгия въвежда допълнителни противоепидемични мерки

  • 26 ноември 2021 15:11

  • 1708
  • 1
Белгия въвежда допълнителни противоепидемични мерки
© Getty (архив)

Белгийските власти приеха днес допълнителни противоепидемични мерки заради нестихващото повишение в броя на новозаразените с COVID-19. Мерките влизат в сила от утре, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Предвижда се поне до средата на декември да затворят дискотеките, а баровете, ресторантите и магазините да не работят между 23.00 и 5.00 часа.

Всички, за които е възможно, ще трябва да работят от дома в четири от петте работни дни в седмицата.

Децата остават в училище, концертите със седяща публика продължават, спортните дейности ще бъдат разрешени без зрители, гласят приетите решения. Ще бъде ускорено поставянето на допълнителна доза ваксина на имунизираните срещу новата болест.

Ген. Мутафчийски: Хората, които имат трета бустерна доза ваксина, са 10 пъти по-защитени от тези с две дози

"Оценката на днешната обстановка е по-песимистична от най-лошите очаквания на специалистите", заяви на пресконференция премиерът Александер де Кро. Той добави, че без ваксините днес обстановката би била катастрофална.

Вчера Белгия регистрира рекорд от началото на пандемията в броя на новозаразените за ден - 23 621 случая, при 88 на сто ваксинирани пълнолетни граждани. Броят на починалите също трайно расте и вече достига 36 на ден.

Досега в страната болестта отне живота на почти 27 хиляди души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1708 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.11.26 | 20:05

1
88 процента ваксинджоси и пак... рупат дървото, що тъй:)))?!? Явно, защото все още не са се наредили на опашката за... бустерче:)))?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини