Германия готви задължителна ваксинация за военните си

  • 24 ноември 2021 06:45

  • 764
  • 3
Германия готви задължителна ваксинация за военните си
© Getty Images/Guliver (архив)

Германия се готви да въведе задължителна ваксинация срещу Ковид-19 за военнослужещите си, обяви министерството на отбраната, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

Арбитражна комисия към ведомството с участието на представители на военния персонал е решила да обяви ваксината срещу Ковид-19 в списъка на задължителните ваксини за всички военни.

Германия регистрира нов рекорд в седемдневната заболеваемост

Прилагането на разпореждането се очаква в скоро време. Министърката на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер веднага е казала, че подкрепя тази мярка. По този начин германските въоръжени сили ще станат първата институция в Германия въвела задължителна ваксинация срещу коронавируса.

Същевременно днес специалистът по квантова физика Йоахим Зауер, който е съпруг на германската канцлерка Ангела Меркел, разкритикува мързела на неваксинираните в Германия. В интервю за италианското издание "Република" той заяви:

"Изненадващо е, че една трета от населението не се придържа към научните познания. Това се дължи отчасти на известен мързел у германците", заяви той. "Има и друга група от хора, съставена от такива, които имат лично убеждение, нещо като идеологическа реакция на онова, което те възприемат като ваксинационна диктатура".

Зауер добави, че при някои хора отношението на отхвърляне на научните познания вероятно винаги е съществувало, но никога не е било по-очевидно от сега. Зауер определи създаването на ваксините срещу коронавируса за толкова кратко време като "чудо".
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
764 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.24 | 07:13

1
Малко им е разрастването от болни ваксинирани. А когато измрът или напуснат? Какво следва?

2021.11.24 | 09:33

3
Като шъ измрът - начи без мъки и болки. Затуй трябва ама трябва да съ таковат. Колкото по-бързо толкоз по-добре, аайдеее ко чакате бе??!!!
учен

2021.11.24 | 08:17

2
Науката показва, че политиците са лъжци и злото е техен господар. Доказано е от всички проучвания. Всичко което правят е за да отнемат нещо от вас.

Добави коментар

Водещи новини