Нидерландия транспортира пациенти с COVID-19 в Германия заради препълнени болници

  • 23 ноември 2021 16:56

  • 2128
  • 3
Нидерландия транспортира пациенти с COVID-19 в Германия заради препълнени болници
© Getty images

Нидерландия днес започна да транспортира болни от КОВИД-19 пациенти в Германия, за да облекчи натиска върху собствените си болници, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Според здравните власти пациент е бил транспортиран днес сутринта с линейка от Ротердам до болница в намиращия се на около 240 километра източно град Бохум и друг пациент ще го последва по-късно днес.

Броят на болните от КОВИД-19 пациенти в нидерландски болници през последните седмици се повиши до най-високото ниво от май и се очаква, че той ще повишава още заради скок на инфекциите до рекордни нива. Германски болници предлагат общо 20 легла за пациенти от Нидерландия, след като лекуваха десетки по време на предишните вълни на пандемията.

Разкриват телефонна линия за въпроси, свързани с ваксините срещу COVID-19

Плановете на нидерландското правителство да наложи допълнителни ограничения за справяне с вируса предизвикаха три нощи на безредици, започнали в петък и довели до повече от 170 ареста в градове в цялата страна. В плановете се включва ограничаване на достъпа до много публични места за хора, които не са ваксинирани или наскоро прекарали КОВИД-19, но все още не е ясно дали правителството ще събере нужните гласове в парламента, за да станат те закон.

Към понеделник 470 от общо 1050 легла за интензивно медицинско лечение в Нидерландия се използват за КОВИД пациенти и болниците вече започват да ограничават нормалната си работа, включително лечението на рак и сърдечните операции, за да осигурят достатъчно места за болни от КОВИД-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
2128 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гюро

2021.11.24 | 03:06

3
Имунизирани са 80% !!! Хайде на батя идиотчетата, имунизирайте се сега !!!
Петко

2021.11.24 | 01:09

2
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

2021.11.23 | 18:21

1
Брях на 80%+ ваксинирани, препълнени болници , от какво , от останалите 20% ли хахх

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини