Ски курортите в Италия отварят, но с едно наум за нови ограничения

  • 20 ноември 2021 18:56

  • 1037
  • 0
Ски курортите в Италия отварят, но с едно наум за нови ограничения
© Getty Images (архив)

Ски курортите в Северна Италия отварят за зимния сезон, след като дълго време бяха затворени заради пандемията от COVID-19. Но заради увеличаването на новите случаи на коронавирус в последно време мнозина се притесняват, че може да има нови ограничения, отбелязва Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Фабио Сако, председател на консорциума "Скирама", който обединява няколко курорта в област Трентино - Алто Адидже, каза, че очаква отварянето още от март миналата година, когато в Италия бе наложен локдаун.

Това е наистина много вълнуващ момент, заяви той пред Ройтерс.

Европа е връхлетяна от четвърта коронавирусна вълна и Австрия, една от съседките на Италия, налага национален локдаун от понеделник, а Германия не изключи възможността да прибегне до подобна мярка.

В Италия обмислят промени в зеления сертификат

През последните седмици в Италия също се увеличава броят на заразените на дневна база, особено в някои северни райони, където са и ски пистите. Броят на хоспитализираните в страната като цяло е под контрол, но компаниите, които управляват курортите, си дават сметка какви рискове носи ръстът на инфекциите, отбелязва БТА.

Има известна несигурност и страх заради влошаващата се пандемична обстановка, но курортите от нашия консорциум и в цяло Трентино са готови да работят при различни сценарии, каза Сако.

За използване на лифтовете е необходимо човек да има зелен сертификат, да носи маска и да спазва дистанция, но скиорите, радващи се на синьото небе и отличните условия за ски, са оптимисти.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини