Най-малко 50 задържани след безредиците в Ротердам

  • 20 ноември 2021 17:20

  • 1141
  • 3
Най-малко 50 задържани след безредиците в Ротердам
© Getty Images (архив)

Най-малко 50 души бяха задържани, а двама бяха простреляни и ранени по време на протести срещу ограниченията заради коронавирус в Ротердам, съобщи нидерландската полиция, цитирана от TACC.

Специално подразделение на органите на реда в момента разследва от кого и при какви обстоятелства са използвани огнестрелните оръжия. По-рано беше съобщено, че по време на петъчните протести на полицията се наложи няколко пъти да открие огън. Отбелязва се, че пострадалите се намират в болница.

Двама души са ранени по време на протести в Ротердам срещу COVID ограниченията

Както отбелязват в правоохранителните органи, много полицаи са получили леки наранявания, когато протестиращите са хвърляли камъни и фойерверки по тях. Няколко служители на реда с по-сериозни наранявания са настанени в болница.

Към момента са задържани над 50 души.

Около половината от тях са непълнолетни, съобщиха от полицията, цитирана от "Фокус"

Ад, хаос и безредици в Ротердам срещу COVID мерките

Демонстрация в петък вечер срещу ограниченията заради коронавирус в Ротердам прерасна в безредици, в които участваха няколкостотин души. Те хвърляха камъни по полицията и стреляха с фойерверки в тяхна посока; поне четири полицейски коли бяха запалени.

Протестиращите са недоволни от наложените от правителството ограничения за коронавирус поради рязкото нарастване на броя на заразените и хоспитализациите, както и плановете на властите за въвеждане на т.нар. 2G система, при която ще се издава само санитарен пропуск на хора, които са били болни от COVID-19 или които са били ваксинирани, но не и на тези, които имат отрицателен тест за коронавирус.

Владимир Василев
1141 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.20 | 21:33

3
Наш граждански дълг е да се противопоставим на използването на този глобалистки сертификат
БАНЯКНСКИ ТРУПИЛЯСАл БОкЛУККк

2021.11.20 | 18:02

2
Ривиеш ли бе помиооо грозна ненужна ша го коляме в ниделя го вядото шо не излезна като генерал Радев да го у биеме с камъни и трупи ?? аххахахахХХАХАХАХАХ мръсен болшевишки у руд..ша копаш и ша риешш.. ла иан докато кокалите ти изпокапатт грозен т ъп с и ганин... АСИИИИИИИ
БАНЯКНСКИ ТРУПИЛЯСАл БОкЛУККк

2021.11.20 | 17:49

1
На съвеста на болшевика Борис ОФФ - ако въобще има такава и на този есесовец "професор" Анастас Педжик офф - лежат смърта на повече от 25 000 души.

Добави коментар

Водещи новини