И Виена се надигна на бунт срещу COVID мерките

  • 20 ноември 2021 15:53

  • 3830
  • 9
И Виена се надигна на бунт срещу COVID мерките
© Getty Images

Два дни преди старта на локдауна в Австрия днес във Виена демонстрират противниците на правителствените мерки срещу пандемията от COVID-19. Полицията очаква около 15 000 демонстранти и още преди обяд на входните магистрали бяха извършвани проверки на пристигащи в столицата автобуси. На историческия Хелденплатц в центъра на австрийската столица, пред виенския дворец Хофбург, се събраха хиляди протестиращи, съобщава полицията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28698

Според въведените строги мерки при демонстрации с повече от 50 участници е задължително носенето на маска ФФП2 или притежанието на зелен паспорт, удостоверяващ, че лицето е ваксинирано или е прекарало коронавируса. Но почти никой от демонстрантите не спазва тези изисквания и се очакват полицията масово да налага глоби, съобщава БТА.

Австрия първа в ЕС въвежда задължителна ваксинация

Австрийски медии съобщават, че в навечерието на днешната акция са се появили слухове, че е възможно да бъдат извършени нападения срещу болници, издателства, министерства и парламента. Полицията увери, че няма да допусне ескалиране на протестните действия.

Подсилена е охраната на обществените сгради, заяви говорител на силите на реда, за опазване на обществения ред са мобилизирани 1300 полицаи, част от които са пристигнали от другите австрийски провинции. Пунктовете за ваксиниране, пред които през последните дни се извиват дълги опашки, се охраняват допълнително от служители на реда.

В Австрия ще карантинират и ваксинираните, за да ограничат ръста на новозаразени

Вътрешният министър Карл Нехамер очаква в протеста да се включат и десни екстремисти, както стана на демонстрациите през януари и март тази година. Полицията призовава гражданите да не участват в днешната акция поради усложнената епидемиологична обстановка.

Националистическата Австрийска партия на свободата е обявила митинги на три места в града без участието на ръководителя ѝ Херберт Кикъл, който е под карантина след положителен тест за COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28698

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
3830 9

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 9

Добави коментар
ГЕЙдЖОРЛиНА

2021.11.20 | 17:49

9
На съвеста на болшевика Борис ОФФ - ако въобще има такава и на този есесовец "професор" Анастас Педжик офф - лежат смърта на повече от 25 000 души.
ГЕЙдЖОРЛиНА

2021.11.20 | 17:21

6
Глaсувaш за лeкeтo-дoнoсник Aнастас Герджикoв, получаваш дявoлското изчадие с фес, изрoда-дoнoсник Боко-цигaнина-българoубиец!!! Полковник свиркова дали се е отчела на колене пред Боко-Българоубиеца за предложената и длъжност, Ъ?! Гнyсния масoн-дoнoсник Aнастас Гeрджиков е СРАМ за цялата академична общност! УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!
гит бурда

2021.11.20 | 17:23

8
от тук СВИНЯ,ТЕМАТА Е ДРУГА
ГЕЙдЖОРЛиНА

2021.11.20 | 16:26

2
Мутрата от С.И.К, мияча на колите на бай Миле(Умрелия П.Р.И.М.И.Т.И.Ф),Пашат (а) и Мад (жо) К..А..У..Н..Я , автокрадеца на скъпи мерцедеси от Будапеща през 1990г.-осъден и лежал в затвора в Панкрац - Чехия, убиеца на Мишо бирата и неговата съпруга, както и на генерал Владо Танов, контрабиндиста гавгстер от масовата контрабанда на бензин за Югославия през 1999г, източилият милиардите от КТБАНКА, откраднал други милиарди от схемата на Ружа за уан-коин за чието препиране в долари ходи до Саудитска Арабия, О.А.Емиратства и вигра танца на сабите ,главният бос-какпо ди тути капи контролиращ заедно с ЦРУ милиардните потоци на хероина, кокаина идващи от афганистан и южна америка, и на произведената синтетична дрога в заводите на гангстера Кирил Домусчиев в посока Турция, арабският пазар, виновника за провала на стратегическите енергийни мегапроекти, южен поток, бургас-александруполис и АЕЦ Белене нанесли многомилиардни загуби за България през следващите 50 години, довел народа до крайна бедност и първа място по самоизгаряния, бесения, хвърляне от високи сгради и под влакове. Това е Боко банкянската т.и.к.в..а, още известен като агент Буда, Боко хъба, Р.А.П.О.Н.А
бягай СВИНЯ

2021.11.20 | 17:22

7
темата е друга,не можеш да четеш мах
nn

2021.11.20 | 17:06

3
mnogo pravilno pederaskiat genocid triabva da se spre no ne stava sas stacki a sas orajie porobeni glupci.

2021.11.20 | 17:09

5
Прав си, но така се започва, като ги претрепят за защита от ковид, истината става очевидна и идва твоя вариант.

2021.11.20 | 17:07

4
Браво на тези хора!
катана

2021.11.20 | 16:20

1
Борисов надигна Виенчани,бързо Рашков да свикне пресата

Добави коментар

Водещи новини