Училищата в Австрия продължават присъствени занятия и по време на локдауна

  • 20 ноември 2021 07:16

  • 755
  • 0
Училищата в Австрия продължават присъствени занятия и по време на локдауна
© Getty (архив)

Един от основните проблеми по време на локдауна, наложен в Австрия от понеделник, е как ще продължат учебните занятия. Министърът на образованието Хайнц Фасман даде снощипресконференция с необходимите разяснения. През идните три седмици родителите ще решават дали да пратят децата на училище, или да ги оставят вкъщи на дистанционно обучение, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28842

"Училищата са отворени за всички, които имат нужда от тях. Без лекарска бележка децата могат и да си останат вкъщи", заяви Фасман. Отворени са и детските градини.

В училищата ще се учи по седмичната учебна програма, допуска се отсъствие от занятия в даден ден от седмицата, но щом детето дойде на училище, ще трябва да присъства във всички часове. Препоръчва се в седмиците на локдаун учебните тестове и класните работи да се избягват.

Австрия първа в ЕС въвежда задължителна ваксинация

Носенето на маски в училищата е задължително. Децата от началния курс и децата от училищата за подрастващи със специални потребности могат да носят обикновени маски. За всички останали са задължителни маските ФФП2, които не се свалят по време на занятия, а само в паузите, когато се проветрява класната стая. Всички се тестват за  COVID-19 три пъти седмично и в случай на положителен тест, всички се подлагат на ежедневни тестове в продължение на пет дни.

Не се предлага дистанционно обучение, тъй като обучението е присъствено, но децата, които не посещават училище, ще могат да се информират за взетия учебен материал и да се подготвят сами. Ако притежават техническите съоръжения и учителите предлагат комбинирано преподаване, ще е възможно от къщи да се включват в часовете и да присъстват дистанционно, но не са длъжни да правят това.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28842

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
755 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини