Норвегия наложи по-строг контрол на влизащите в страната

  • 20 ноември 2021 06:59

  • 1375
  • 2
Норвегия наложи по-строг контрол на влизащите в страната
© Getty (архив)

Норвежки представители съобщиха вчера, че заради нарастването на броя на случаите на  COVID-19 страната въвежда от 26 ноември по-строг контрол на граничните пунктове и ще изисква всички да се регистрират, преди да стъпят на нейна територия, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28842

Министърът на правосъдието Емили Енгер Мел заяви, че според нея мярката цели "да се следи по-добре кой влиза" в страната.

Норвегия, също като други европейски страни, се изправи наскоро пред нарастване на броя на случаите на заразяване с коронавирус, както и на хоспитализациите.

Всички навършили 16 години, включително норвежките граждани, ще трябва да се регистрират на правителствен уебсайт три дни преди влизане в страната. Така те ще получат потвърждение, което ще трябва да представят на граничен пункт. В противен случай може да не бъдат допуснати да влязат.

Здравният министър Ингвилд Херкол призова хората да се откажат от ръкостисканията. По думите й поздравите може да стават с докосване на лакти, усмивка, кимване или ръка на сърцето.

На 25 септември Норвегия отмени повечето наложени заради коронавируса ограничения. Тогавашният здравен министър Бент Хьойе заяви, че "ръкостисканията ще бъдат позволени отново".

В сряда норвежкият институт по обществено здравеопазване съобщи, че очаква нарастване на броя на случаите на заразяване сред неваксинираните пълнолетни и по-възрастните.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28842

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1375 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.20 | 07:39

1
В Нидерландия протести. Дори убити от полицията .Смятайте колко е важна ваксината щомболниците са с ваксинирани и те искат още ваксини, че и убиват за тях.

2021.11.20 | 09:16

2
Пазят те, че си им важен.

Добави коментар

Водещи новини