Унгария прави задължително поставянето на подсилваща доза ваксина за здравните служители

  • 19 ноември 2021 07:33

  • 666
  • 3
Унгария прави задължително поставянето на подсилваща доза ваксина за здравните служители
© Getty Images/Guliver (архив)

В Унгария от събота става задължително поставянето на трета доза ваксина срещу КОВИД-19 за всички здравни служители, както и носенето на маска в повечето закрити пространства, обяви днес началникът на канцеларията на премиера Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

На правителствен брифинг Гергей Гуяш каза също, че единствено ваксините могат да осигурят защита от коронавируса на фона на повишаването на броя на случаите. "Правителството съветва всички да се инжектират с подсилваща доза, което е възможно четири месеца след втората доза", каза Гуяш.

Броят на новозаразените с коронавирус за денонощие в Унгария се доближава до рекордния в края на март

Унгария съобщи днес за 10 767 нови случая на коронавирус - най-много от края на март. Починалите за изминалото денонощие са 131-ма.

Дневният брой на новозаразените се приближава до пика от 11 265 души, достигнат по време на третата вълна на пандемията. В Унгария са въведени много малко ограничения и процентът на ваксинираните е под средния за ЕС, отбелязва Ройтерс.

Постоянното покачване на броя на нови случаи на болни от КОВИД-19 накара Унгарската лекарска камара да призове вчера за въвеждането на стриктни мерки, предаде БТА. 

Камарата призова за забрана на масови събития и налагане на задължително носене на маски в закрити помещения и каза, че достъпът до ресторанти, театри и кина трябва да е позволен само на хора с КОВИД сертификат.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
666 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.19 | 09:57

3
Ми, по силни ке станат )))

2021.11.19 | 08:48

1
Ясно. И Орбан се продаде на мафията!
СЗО притискат яко

2021.11.19 | 09:38

2
Ако не слуша, може и да си иде от някоя болест незнайна

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини