Френски полицай бе нападнат с нож

  • 08 ноември 2021 11:20

  • 671
  • 1
Френски полицай бе нападнат с нож
© Getty images (архив)

Френски полицай бе нападнат с нож в курорта Кан, предаде Би Би Си.

Атаката стана днес пред управление на полицията в средиземноморския курорт. Лице, за което е известно, че е 37-годишен мъж от алжирски произход, се е приближил до полицейска кола и нанесъл няколко удара с хладно оръжие по пазителя на закона, който стоял до служебния автомобил.

"Животът на пострадалия е извън опасност, защото той е носел бронирана жилетка. Служителят на реда има няколко прободни рани в областта краката", това заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен, който пристигна в Кан.

По думите на ръководителя на силовото ведомство нападателят е прострелян от колеги на полицая и се намира в местна болница. "Състоянието на този човек се определя като критично", посочи още министърът.

"Засега няма официална версия за мотивите на престъпника. Полицейски източници разкриха, че не се изключва  вероятността да става дума за терористичен акт", допълни ТАСС.

Кандидатката за френски президент на изборите през май следващата година Марин льо Пен, коментирайки нападението, заяви, че властите в страната не предприемат достатъчно мерки за борба срещу тероризма. "Всички чужди граждани, заподозрени за тероризъм, трябва да бъдат депортирани от страната ни", каза още тя, цитирана от руската информационна агенция.

Сътрудничка на френското МВР е нападната с нож

Атаката в Кан бе извършена дни преди Франция да отбележи шестата годишнина от най-кървавия атентат в историята на страната.

В нощта на 13 срещу 14 ноември 2015 г. ислямски терористи извършиха атаки в парижката зала Батаклан, заведения за обществено хранене и други места. Вследствие на нападенията загинаха над 130 души, а повече от 300 – пострадаха, припомни британската медийна корпорация.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
671 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мотивите

2021.11.08 | 13:15

1
мотива е: алах му е нашепвал в главата

Добави коментар

Водещи новини