Меркел: Германия се справи с бежанската криза през 2015 г.

  • 08 ноември 2021 07:24

  • 545
  • 5
Меркел: Германия се справи с бежанската криза през 2015 г.
© Getty Images/Guliver (архив)

Германия се справи с бежанската криза през 2015 г., когато стотици хиляди хора дойдоха в страната, увери канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, цитирана от ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1541

В интервю за Дойче веле, Меркел бе попитана как оценява от дистанцията на времето своята станала известна фраза отпреди шест години "можем да го направим". Тогава тя визираше способността на Германия да приеме безпрецедентен брой бежанци.

Сирийски бежанци кръстиха петото си дете Ангела Меркел

"Да, ние успяхме. Но под "ние" имам предвид наистина голям брой хора в Германия, които помогнаха това да се случи: много кметове, много доброволци", заяви германската канцлерка, която ще се оттегли след 16 години на поста, когато бъде съставено ново правителство. Тя отбеляза приноса и на много свои сънародници, които продължават да подкрепят новите си приятели, съседи и колеги.

"Не всичко стана точно, както трябваше", призна Меркел. В същото време тя определи като голям успех приемането от Германия на голям брой бежанци, много от които сега живеят и работят в страната.

Двете събития, които бяха най-сериозно предизвикателство за мен като канцлер, бяха бежанската криза и ковид пандемията, довери Меркел. Тя отбеляза, че Европейският съюз трябва да се сдобие с "обща система" за приема на бежанци и мигранти и да намери баланса между страните, от които идват бежанците, и държавите, където те първо пристигат.

Германският конституционен съд отхвърли жалбите срещу бежанската политика на Меркел

Германската канцлерка призова младежите да продължат да настояват за мерки за климата. Младежките протести с искане за по-големи амбиции в тази сфера са оправдани, каза тя на фона на продължаващата международна конференция за климата КОП26 в Глазгоу.

Във вероятно едно от последните си интервюта като канцлер, Меркел подчерта, че промяната трябва да стане още това десетилетие, и призова политиците да се вслушат в гласа на науката, предаде БТА.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
545 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.08 | 11:30

5
ГЛАВАТА!
УМРЕЛАТА МАЙМУНА

2021.11.08 | 11:30

4
ТЕОФИКОВ СЕ УКРИВА В ГЕРМАНСКИЯ СВИНАРНИК :)
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.08 | 11:21

3
СЪЩИТЕ БУТИЛКИ ОТ ВОДА СИ ВЗЕХ ЗА БУТИЛИРАНЕ НА ВИНОТО. 2 ГОЛЕМИ ХЛЕБ АРКИ СЕ БЯХА СКРИЛИ ЗАД ТЯХ В МАЗЕТО. ЕДНАТА Я РАЗМАЗАХ С КРАК НА СТЕНАТА. ДРУГАТА Я ОКЪПАХ С АЙКЪН :) ГЛАВАТА!
Фре

2021.11.08 | 07:45

1
Тая е луда! Заключете си я, докато не ги е поканила пак, лудата бабишкера.
Я па Я

2021.11.08 | 08:26

2
ЕЕЕЕ МАЛКО ГИ ЕЕЕЕ.АХА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини