Повече от седмица новозаразените с Covid-19 в Гърция са над 6000 на ден

  • 07 ноември 2021 15:24

  • 1240
  • 1
Повече от седмица новозаразените с Covid-19 в Гърция са над 6000 на ден
© Getty images

Повече от седмица новозаразените в Гърция са над 6 хиляди на ден. Полицията проверява денонощно заведения и магазини за спазване на мерките. Затварят заведения за два месеца и глобяват клиенти при нарушения, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Фалшиви сертификати от България е отново водеща тема в гръцките медии.

Опашки пред дежурните аптеки за тест, полиция на проверка по заведенията, ресторантите с малко клиенти и много глоби за неспазване на мерките - това е ситуацията в Гърция от първия ден на въвеждане на зелен сертификат на обществени места.

Говорителят на правителството Иконому заяви,че въпреки протестите на собствениците на заведения и магазини, мерките остават в сила. Гърция е в пик на четвъртата вълна с над 6 хиляди новозаразени на ден, информират лекарите.

Ваксинациите срещу коронавируса в Гърция са се увеличили почти двойно

Анкета на гръцките медии показва,че хората проявяват недоверие към зелените сертификати, поради много информации за тяхното фалшифициране. Според публикации на вестник "Катимерини" България е "фабрика" за купуване на сертификати. Дори се организирали еднодневни екскурзии с тази цел.

Телевизия "Мега" излъчи репортаж и за гръцка интернет платформа ,която продава "оригинални европейски сертификати". За сега няма потвърждение за престъпление и разследването е в ход, отговарят от полицията по случея с нереални ваксинации в болниците в Кардица и Кавала.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
1240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А бе гърците

2021.11.07 | 16:20

1
нали ваксинираха 80 % от населеншето си! Че те като нас с 15%бе. Кой лъже тогава......

Добави коментар

Водещи новини