Санкция за нощен клуб в Атина заради клиенти без зелен сертификат

  • 07 ноември 2021 15:07

  • 719
  • 1
Санкция за нощен клуб в Атина заради клиенти без зелен сертификат
© Getty images

Известен нощен клуб в центъра на Атина е бил затворен в ранните часове на днешния ден, след като при проверки са били открити няколко клиенти без сертификат за ваксинация или преболедуване от коронавируса, съобщава в."Катимерини", цитиран от NOVA.

Това е било трето нарушение за нощното заведение в рамките на няколко дни, в резултат на което лицензът на клуба е бил отнет за 60 дни. Председателятят на федерацията на ресторантьорите Йоргос Каватас се очаква да се срещне в понеделник с премиера Кириакос Мицотакис, за да изрази тревогата на представителите на бранша от новите мерки за безопасност в борбата с коронавируса. Той е съобщил това в петък пред радио "Атина" 98.4.

В Гърция влязоха в сила ограниченията срещу неваксинирани

Правителството използва нашия сектор като лост за натиск върху неваксинираните, но то не подкрепя заведенията, така че да могат да оцелеят, е посочил Каватас.

Съгласно нови мерки в Гърция, влезли в сила от вчера, хората, които не са се ваксинирали срещу COVID-19, ще трябва да си правят бърз или PCR тест, за да влязат в магазини, банки, обществени учреждения, смесени пространства на заведения и фризьорски салони. Няма да има такива ограничения в хранителните магазини, аптеките и религиозните храмове.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
719 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.07 | 16:03

1
червените медии в опит за респектиране

Добави коментар

Водещи новини