Ръст на заболелите от COVID-19 наложи по-строги мерки в Киев

  • 01 ноември 2021 20:27

  • 1031
  • 1
Ръст на заболелите от COVID-19 наложи по-строги мерки в Киев
© Pixabay

В украинската столица Киев са в сила нови, по-строги мерки с цел овладяване ръста на новите случаи на коронавирус, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Агенцията отбелязва, че подобна тенденция се наблюдава в много други страни от Източна Европа на фона на ниското равнище на ваксинацията в региона.

При влизане в ресторанти, кафенета, развлекателни обекти, фитнеси и молове жителите на Киев вече трябва да представят ваксинационен сертификат или доказателство за отрицателен тест за COVID-19. Работещите в подобни обекти трябва да са ваксинирани.

Общинските власти заявиха, че специални екипи ще следят дали тези ограничения се спазват в градския транспорт, тъй като те ще важат и за него.

Украйна отново съобщи за рекорд в денонощния брой заразени с COVID-19

Към днешна дата установените случаи на заразяване с коронавирус в Украйна са 2,94 милиона. 68 027 човека са починали. Само 7,4 милиона души или по-малко от една пета от около 41-милионното население са напълно ваксинирани.

Украинското правителство направи ваксинацията задължителна за някои категории държавни служители. Властите се надяват новите мерки да доведат до ускоряване на кампанията.

Русия също наложи строги противоепидемични мерки, след като ежедневната смъртност от ковид достигна рекордни равнища. В Полша, която също граничи с Украйна, общият брой на случаите на заразяване с коронавирус надхвърли прага от 3 милиона.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
1031 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.02 | 04:50

1
добре, че е незалежната, та България не изглежда чак толко зле.... Хахаха майтап бе, Уйли, и там, и тук същите олигофрени.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини