Клъстър от заразени с коронавирус на круизен кораб по река Дунав

  • 28 октомври 2021 16:33

  • 1703
  • 1
Клъстър от заразени с коронавирус на круизен кораб по река Дунав
© Getty images (архив)

Клъстър от заразени с коронавирус бе открит на един от круизните речни кораби, плаващи по река Дунав, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28824

Корабът, идващ от Германия, е акостирал във Виена. По данни на градския медицински кризисен щаб, от 178 пътници на борда са били установени 80 заразени. Още при пристигането си вчера корабът е бил поставен под карантина и на никой не е било позволено да го напусне. Всички пътници, здрави и болни, са били транспортирани днес обратно за Германия.

Никой от заразените, сред които има и четирима членове на екипажа, не е бил настанен в болница, тъй като състоянието им е било добро.

Кризисният щаб на Виена е разработил план за обратния транспорт на пътниците в сътрудничество с германските власти, заседанието е продължило цялата нощ. Заразените и здравите пътници са били разпределени в различни автобуси.

"Всички пътници са с маски, автобусите се проветряват редовно и шофьорът е отделен на достатъчно разстояние от пътниците. Взети са всички мерки транспортът да е безопасен и да бъде предотвратено заразяване на още пътници", заяви Соня Вихт от здравната служба на Виена.

Сръбски военен: Всичко трябва да се затвори!

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28824

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1703 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.28 | 18:45

1
В Китай целият екипаж на кораба и пътниците щяха да гният с години в затвора ! Европа е най-зле защото е с нулева дисциплина !

Добави коментар

Водещи новини