Обвиниха премиера на Люксембург в плагиатство

  • 27 октомври 2021 19:01

  • 498
  • 2
Обвиниха премиера на Люксембург в плагиатство
© Getty (архив)

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел бе обвинен в плагиатство във връзка с неговата университетска дипломна работа, предаде ДПА, цитиран от БТА.

Днес министър-председателят на Великото херцогство отговори на обвиненията, без да ги отхвърли категорично. "От днешна перспектива аз разбирам, че нещата е трябвало да се случат по друг начин", заяви той .

Бетел е написал дипломната си работа преди повече от 20 години, по време на обучението си университета в Нанси във Франция.

"Доколкото си спомням, аз написах дипломната си работа, влагайки цялата си душа и съвест в това начинание", каза още той.

Премиерът на Люксембург реагира на публикация в онлайн списанието "Рипортър.лу", която обвинява премиерът, че е използвал чужди текстове, без да цитира източник на 54 от 56 страници (което е 96 процента от текста) в дипломната си работа, посветена на въпроса за възможните реформи на системата за избиране на депутати в Европейския парламент.

Германски министър хвърли оставка заради обвинения в плагиатство

Бетел каза, че напълно вярва на оценката, дадена от университета в Нанси по въпроса дали трудът му отговаря на тогавашните критерии. "Ако не е така, аз разбира се ще приема и такова решение", добави той.

В университета в Нанси Бетел е изучавал публично право и политически науки.

Валери Зайцев
498 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.28 | 05:26

2
цялата политическа класа са банда преписвачи, крадливи и лъжливи неграмотни педерасти. затова светът отива на кико

2021.10.27 | 23:07

1
И той ли от Киселова?

Добави коментар

Водещи новини