Тиери Бретон: Брекзит е "катастрофа" за Великобритания

  • 26 октомври 2021 10:55

  • 2801
  • 5
Тиери Бретон: Брекзит е "катастрофа" за Великобритания
© Getty images

Френският политик Тиери Бретон, който е и комисар по вътрешния пазар в ЕК, заяви във вторник, че Брекзит е "катастрофа" за Обединеното кралство, предаде БНР.

"Вижте какво се случва по рафтовете на супермаркетите, вижте какво се случва по бензиновите колонки, вижте какво се случва с недостига на медицински сестри и лекари, вижте какво се случва с недостига на шофьори на камиони, вижте какво се случва в строителния сектор“, каза Бретон пред телевизия BFM, визирайки кризата във Великобритания.

"Това, което се случва в момента, е истинска драма", добави той. С оглед на всички това еврокомисарят подчерта, че Полша никога няма да напусне Европейския съюз.

ЕС и Великобритания ще проведат разговори за риболовните лицензи в понеделник

Тиери Бретон също така отбеляза, че Франция е права да обмисли дали Европейският съюз трябва да отдели европейските цени на електроенергията и на природния газ. Той обаче посочи, че не е сигурен дали общата политика за закупуване на природен газ от името на целия ЕС, предложена от Испания, ще бъде ефективна.

Разногласията се задълбочиха между страните от ЕС преди спешната среща на министрите във вторник във връзка с техния отговор на скока в енергийните цени, като някои страни се стремят към преразглеждане на регулаторните изисквания, а други са твърдо против.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2801 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.10.26 | 13:19

4
Друг път Те са си добре вън от гнусния Европейски съюз

2021.10.26 | 13:37

5
В Англия нищо не е наред.

2021.10.26 | 12:06

3
В момента ЕС само вреди и нанася щети по всички граждани, Великобритания ще се оправи, а Полша трябва да бъде подкрепена от всички разумни държави, само Полша и Унгария мислят трезво , от западните нищо ,само популизъм
Бай Васо Сърбеца

2021.10.26 | 11:55

2
Ес е гнусна чифутска лицемерна организация, трябва да се разпадне за доброто на гражданите на Европа, чифути махайте се!

2021.10.26 | 11:31

1
Полша не е зависима от внесена евтина работна ръка, за разлика от островитяните. Поляците могат да оцелеят и сами, но не им се иска пак да попадат в сферата не влияние на евразийската империя на Путишвили.

Добави коментар

Водещи новини