Увеличават се заразените с COVID-19 във Великобритания

  • 20 октомври 2021 08:33

  • 1325
  • 1
Увеличават се заразените с COVID-19 във Великобритания
© Getty images

Британското правителство следи отблизо ситуацията с увеличаващите се случаи на заразявания с Covid-19. За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случаи на заразявания и 223 жертви, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28736

Вече седем дни поред броят на заразените надхвърля 40 000 дневно. Смъртните случаи за последното денонощие са най-много от март насам. 

Премиерът Борис Джонсън заяви на среща на кабинета, че страната я очаква трудна зима. Според "Зимния план" на правителството ако мерките, които са в сила в момента. не са достатъчни да предотвратят прекомерния натиск върху националното здравеопазване, тогава стъпки като носенето на маски на определени места и въвеждане на ваксинационни паспорти, могат да бъдат обсъдени като част от така наречения "План Б". 

Хоспитализациите на пациенти с COVID във Франция нарастват за трети пореден ден

От "Даунинг стрийт" посочиха, че не са доволни от данните за увеличаващите се случаи, но благодарение на успешния ход на програмата за масово ваксиниране, както при пациентите, постъпващи в болници, така и при смъртните случаи, нивата са доста по-ниски от предишните пикове на пандемията. 

Професор Кристина Пейгъл от Лондонския университетски колеж обаче заяви, че се наблюдава неконтролируема епидемия сред децата в училищата, както и увеличаване на случаите сред останалите възрастови групи, наред с постъпленията в болници. Професор Пейгъл призова за преминаване към "План Б". Подобен призив отправиха и от Конфедерацията на националното здравеoпозване, изтъквайки че става все по-тревожно положението и с чакащите за лечение и операции от други заболявания, които вече са около 5 милиона души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28736

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1325 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Идиотията е пълна

2021.10.20 | 10:15

1
НАЛИ СТЕ ВАКСИНИРАНИ, ЩО ПАК ВИ Е ВИСОКА СМЪГТНОСТТА

Добави коментар

Водещи новини